Greitai pagaminamos kopūstų salotos su grietinės/kefyro padažu (be majonezo)

2021-01-24 Autorius WorldRecipes.lt

Greitai pagaminamos kopūstų salotos su grietinės/kefyro padažu (be majonezo)
Itin greitai pagaminamos kopūstų salotos prie įvairių mėsos arba paukštienos patiekalų. Aišku, jas galite valgyti ir vienas, nes jos tikrai skanios. Šių salotų paslaptis - nuostabus grietinės ir kefyro padažas, kuris, valgančiųjų būna labai giriamas. Taip pat patiks visiems sveikos mitybos propaguotojams, nes jose nėra majonezo.

Ingredientai

    Kopūstų salotoms:
    • kopūstai: 1 kilogramo
    • morkos: 2
    • petražolės arba kiti žalumynai: poros pundelių
    Grietinės ir kefyro padažui:
    • grietinė: 6 šaukštų
    • kefyras: 6 šaukštų
    • dižono garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis.
  2. 2. Tada morką sutarkuojame burokine tarka arba supjaustome šiaudeliais.
  3. 3. Petražoles susmulkiname.
  4. 4. Kopūstus, morkas bei petražoles sudedame į vieną dubenį ir maišome.
  5. 5. Kefyrą sumaišome su grietine, garstyčiomis, druska, pipirais bei cukrumi.
  6. 6. Pasiruoštu padažu užpilame kopūstų salotas ir gerai išmaišome. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau kopūstų salotų receptų rasite: Kopūstų salotos.

Adelė

Išbandžiau.Labai patiko!😋
Atsakyti
Karštos lęšių salotos su topinambais
(2)
Nicos salotos su tunu ir ančiuviais
(1)
Cikorijos, pupelių salotos su prosciutto crudo
(2)
Sočios ir gaivios jautienos salotos su bulvėmis ir marinuotų agurkų padažu
(1)