Greitai pagaminamos mielinės bandelės

Ingredientai

    Tešlai:
    • kefyras: 1 stiklinės
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    • sausos mielės: 11 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio (nubraukto)
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 3 stiklinių
    Bandelių aptepimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į kefyrą supilame aliejų, išmaišome, šiek tiek pašildome, suberiame mieles, druską, cukrų ir išmaišome. Įsijojame miltus, užminkome tešlą (tešla gaunasi minkšta, elastinga), uždengiame ir padedame šiltai maždaug 30 minučių.
  2. 2. Tuomet pasidarome įdarą (aš dariau lašinukų bei svogūnų mišinį: lašinukus susipjausčiau ganėtinai smulkiai, šiek tiek pakepinau keptuvėje, paskui dėjau smulkiai supjaustytus svogūnus ir dar šiek tiek pakepinau).
  3. 3. Suformuojame bandeles bei sudedame į kepimo indą (pabarstytą miltais). Įkaitiname orkaitę iki 180 laispnių temperatūros (kol orkaitė kais, bandelės šiek tiek pakils, prieš dėdamos į orkaitę aptepame kiaušinio ir vandens plakiniu).
  4. 4. Bandeles kepame apie 15–20 minučių. Jei jums atrodys, kad tešla bus nepakilus per 30 minučių, nenusiminame, ji pradeda kilti kepant. Skanaujame!

Kepėja

Kas per nesąmonė? Taigi stiklines kiekvienas turime kitokias... tai kiek gramų reikia pilti, geriau parašykit?
Atsakyti
Bemielės cinamoninės bandelės su riešutais
(4)
Cinamoninės bandelės su obuoliais
(1)