Greitas vištienos troškinys su bulvėmis, morkomis, pievagrybiais ir žirneliais

2023-07-12 Autorius WorldRecipes.lt

Greitas vištienos troškinys su bulvėmis, morkomis, pievagrybiais ir žirneliais
Šį kartą Jums labai noriu pristatyti itin lietuvišką, greitai gaminamą bei paprastą, bet kartu ir labai gardų troškinį su vištiena, bulvėmis, morkomis, pievagrybiais, paprikomis, svogūnais ir žirneliais. Vyras sakė, kad gaunasi skaniau nei gaminant tokį pat troškinį su kiauliena, nors jam patiekalai su kiauliena įprastai daug labiau patinka! O tai didžiulis pagyrimas mano virtuvėms eksperimentams. Esu tikra, kad patiks ir Jums! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • bulvės: 2-3
    • svogūnai: 2
    • morkos: 2
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • raudonosios paprikos: 2
    • konservuoti žirneliai: 200 gramų
    • pomidorų padažas
    • prieskoniai (druska, pipirai, karis, vištienos prieskoniai)
    • aliejus
    • miltai: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskuskite.
  2. Greitas vištienos troškinys su bulvėmis, morkomis, pievagrybiais ir žirneliais
  3. 2. Tada bulves stambiai supjaustykite.
  4. bulvės supjaustytos stambiai
    Reklama
  5. 3. Supjaustykite pievagrybius ir paprikas.
  6. supjaustyti pievagrybiai ir paprikos
  7. 4. Tuomet sutarkuokite morkas bei pusžiedžiais supjaustykite svogūnus.
  8. sutarkuotos morkos ir supjausyti svogūnai
  9. 5. Vištieną supjaustykite gabaliukais.
  10. supjaustyta gabaliukais vištiena
  11. 6. Ištrinkite kariu, vištienos prieskoniais bei pipirais. Leiskite maždaug 30 minučių pasimarinuoti.
  12. vištienos kubeliai su prieskoniais
  13. 7. Po to gerai įkaitusioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite vištienos gabaliukus.
  14. kepinami vištienos gabaliukai keptuvėje
  15. 8. Tuomet vištiena išimkite iš keptuvės ir toje pačioje keptuvėje apkepinkite morkas, grybus, paprikas bei svogūnus.
  16. apkepinamos morkos, grybai, paprikos ir svogūnai
  17. 9. Kai jau daržovės suminkštėja, suverskite vištieną, žirnelius bei bulves.
  18. 10. Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite troškintis maždaug pusvalandį atidengus, kad vandens perteklius išgaruotų.
  19. 11. Prieš troškinimosi pabaigą įpilkite šiek tiek pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.
  20. 12. Nedidelėje stiklinėje šalto vandens ištirpinkite vieną šaukštą miltų ir supilkite į troškinį. Leiskite užvirti, kad troškinys sutirštėtų.
  21. 13. Labai skanu patiekti su raugintais, marinuotais arba šviežiais agurkais. Skanaus!

Bonifacas

Užmiršote paminėti viena svarbu dalyka. Kad visa tai pagaminti reikia mega didelės keptuvės
Atsakyti

Raimis Birkakaklis

Pagal receptą supratau, kad bulves nuskusti, supjaustyti ir valgyti žalias prie troškinio?
Atsakyti

Viktorija

Vadinasi neperskaitėte recepto iki galo.. 9. Kai jau daržovės suminkštėja, suverskite vištieną, žirnelius bei bulves.

V Zagorskis

Man ir neaišku atidengus virti kol išgaruos kažkaip nelabai išvirti gali bulvės atidengus
Kiniška vištiena su medumi ir daržovėmis
(12)
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
(2)
Vištiena jūros dumblių lapuose
(1)