Greiti marinuoti svogūnai salotoms ir ne tik!

2019-11-01 Autorius WorldRecipes.lt

Greiti marinuoti svogūnai salotoms ir ne tik!
Labai geri marinuoti svogūnai. Nieko nereikia nei uždarinėti, nei labai ilgai laukti, kol pasimarinuos. Kas ragavo tas labai tokius svogūnus gyrė. Juos gerai dėti į įvairias salotas vietoje įprastų arba tiesiog valgyti prie mėsos patiekalų. Jau net nekalbu apie šašlykus, nes tinka idealiai, o pasimarinuoja per tą laiką, kol šašlykai kepa.

Ingredientai

    • svogūnai: kelių
    • vanduo: 250 gramų
    • 9% actas: 65-70 gramų
    • cukrus: 50 gramų (3 valgomųjų šaukštų be kaupo)
    • druska: 0,5 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus supjaustykite žiedais/pusžiedžiais ir dėkite į nedidelį stiklainiuką.
  2. 2. Tuomet sumaišykite tarpusavyje: vandenį, cukrų, druską, užvirinkite, pilkite actą, kai tik pradeda virti, užpilkite marinatu svogūnus.
  3. 3. Uždenkite dangčiu.
  4. 4. Kai stiklainiukas atvės (60-90 minučių) - svogūnai paruošti, galite naudoti ir valgyti.
  5. 5. Paruoštus marinuotus svogūnus laikome šaldytuve. Atšaldome svogūnai bus gardesni.
  6. 6. Prieš dedant į salotas, svogūnus reikia nuspausti bei supjaustyti.
  7. 7. Įį marinatą galite naudoti greitam kitų pjaustytų daržovių marinavimui pridedant pipirų, prieskonių, žolelių (į svogūnus jų dėti nereikia). Skanaus!
Krevetės ant laužo (žarijų) ir 2 padažai prie jų
(4)