Grietininis keksas su džiovintais vaisiais ir riešutais

2019-05-23 Autorius WorldRecipes.lt

Grietininis keksas su džiovintais vaisiais ir riešutais
Taip labai užsinorėjau palepinti savo šeimą kokiu nors skanėstu, kuris puikiai tiktų prie kavos ar arbatos puodelio. Ir tada prisiminiau šį grietininio kekso receptą, kuris gaunasi tarpus ir burnoje tirpstantis. Pagaminau ir tikrai nenuvylė, eilinį kartą. Valgė tiek maži, tiek dideli. O dabar atėjo ir Jūsų eilė pagaminti ir paragauti.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • cukrus: 250 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus: 125 mililitrų
    • grietinė: 250 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • miltai: 500 mililitrų
    • apelsinų žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
    • susmulkinti džiovinti abrikosai: 1 saujos
    • susmulkinti graikiniai riešutai: 1 saujos
    • razinos: 1,5 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
  2. 2. Kiaušinių trynius paplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, pilkite grietinę ir aliejų, dėkite apelsinų žieveles ir išplakite. Berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įmaišykite iki standžių putų su druska išplaktus baltymus. Džiovintus vaisius bei riešutus sumaišykite, įberkite šiek tiek miltų, jais gerai apvoliokite vaisius ir riešutus bei atsargiai įmaišykite į tešlą.
  5. 4. Po to tešlą krėskite į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kekso formą.
  6. 5. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 30-40 minučių. Ar jau iškepė tikrinkite mediniu pagaliuku.
  7. 6. Pravėsusį išimkite iš formos bei apibarstykite miltiniu cukrumi. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Virginija

Pats skaniausias keksas. Kepu antri metai, ne tik Kalėdų šventei, bet kaip norisi skanėsto. Labai geras receptas.
Atsakyti
Drėgnas morkų keksas
(13)