Grikių plovas su vištiena ir šparagais

2024-06-20 Autorius WorldRecipes.lt

Grikių plovas su vištiena ir šparagais
Grikių plovas su vištiena ir šparagais yra ne tik skanus, bet ir labai maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka sveikai mitybai. Grikiai, būdami pagrindinis šio patiekalo ingredientas, yra labai naudingi sveikatai – jie turi mažai kalorijų, daug skaidulų ir baltymų, taip pat yra turtingi mineralinėmis medžiagomis, tokiomis kaip magnio, geležies ir fosforo. Be to, grikiai neturi gliuteno, todėl yra puikus pasirinkimas žmonėms, turintiems celiakiją ar jautrumą gliutenui.

Vištiena yra puikus liesos baltymų šaltinis, kuris padeda stiprinti raumenis ir palaikyti sveiką imuninę sistemą. Šparagai, kita šio patiekalo sudedamoji dalis, yra mažai kalorijų turintys, bet labai turtingi vitaminais A, C, E, K bei folio rūgštimi. Jie taip pat turi antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais organizme.

Šis patiekalas iš viso turi apie 800 kalorijų, o vienoje porcijoje – apie 200 kalorijų, todėl jis yra puikus pasirinkimas norintiems sveikai maitintis ir išlaikyti gerą figūrą.

Alternatyvos ingredientams (Jeigu neturite visų ingredientų, galite naudoti šias alternatyvas):

- Vištieną galima pakeisti kalakutiena ar liesa kiauliena.
- Šparagus galima keisti brokoliais arba žirniais.
- Vietoje sviesto galite naudoti alyvuogių aliejų, kad patiekalas būtų dar sveikesnis.

Ingredientai

    • Vištienos filė: 200 g
    • Morka: 1 vnt.
    • Šparagų stiebai: 8 vnt.
    • Svogūnas: 1/2 vnt.
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Konservuoti smulkinti pomidorai: 400 g (1 skardinė)
    • Grikiai: 200 g
    • Daržovių sultinys: 200 ml
    • Sviestas: 20-25 g
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morką nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
  2. 2. Svogūną supjaustome plonais šiaudeliais, o česnaką smulkiai susmulkiname.
  3. Reklama
  4. 3. Šparagų stiebus supjaustome į 3-4 dalis, vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis.
  5. 4. Į karščiui atsparų troškinimo indą suberiame grikius, smulkintas daržoves, vištieną ir pomidorus, viską išmaišome.
  6. 5. Užpilame sultiniu, pagardiname pipirais ir sviestu, uždengiame dangčiu arba folija, jei indas neturi dangčio.
  7. 6. Kepame 180°C temperatūroje orkaitėje apie 45 minutes.
  8. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Grikių plovas su vištiena ir šparagais
Kesadilijos su vištiena, pievagrybiais, daržovėmis ir sūriu
(6)
Vištiena kokosų pieno padaže su paprikomis, gvatemalietiškai
(10)