1. Iš pradžių bulves išverdame bei atvėsiname. Labiausiai šiame recepte tinka vakarykščio virimo bulvės. Jas sumalame, įberiame sūrį, įmušame kiaušinį ir miltus. Miltų kiekis priklausys visiškai nuo bulvių krakmolingumo, jei labai krakmolingos bulvės gali prireikti tik 1,5-2 valgomųjų šaukštų miltų, jei vandeningesnės 4 valgomųjų šaukštų ar net daugiau. Stengiamės naudoti krakmolingas, kad nenukentėtų kamuoliukų skonis, turi jaustis bulvės su sūriu, o ne miltai. Taip pat įberiame šiek tiek druskos ir pipirų. Galite pagardinti kapotomis petražolėmis.
2. Tuomet viską gerai išmaišome, drėgnomis rankomis formuojame nedidelius maždaug 2 centimetrų skersmens rutuliukus.
Reklama
3. Tada gruzdintuvėje arba puodelyje aliejų įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros bei kepame, kol dailiai paruduos.
4. Po to kamuoliukus išimame ant popierinio rankšluosčio, o nusausintus jau galite ir skanauti:)
5. Pastebėjimas: Kamuoliukus galite patiekti prie keptos mėsos, valgyti su majoneziniu – česnakiniu padažu arba pievagrybių padažu. Labai gardu ir vieni:)
6. Rekomendacija: Daugiau bulvių kamuoliukų receptų rasite: Bulvių kamuoliukai.