Guliašinė sriuba

Ingredientai

    • kiauliena: 700 gramų
    • aliejus: šlakelio (kepimui)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • morkos: 2
    • bulvės: 2 (didesnės)
    • kmynai: 0,5 šaukštelio
    • aitrioji paprika: 0,5 šaukštelio
    • džiovinti čiobreliai: 0,5 šaukštelio
    • daržovių sultinys: 2 litrų
    • druska: žiupsnelio
    • saldžiosios paprikos: 1
    • žalumynai
    • pomidorų padažas: kelių šaukštų (arba 1 šaukštas pomidorų pastos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje keptuvėje su aliejumi apkepiname vieno kąsnio gabalėliais supjaustytą kiaulieną, kol gražiai apskrus.
  2. 2. Tuomet sudedame kiaulieną į puodą, kuriame virsime sriubą. Suberiame nemažais gabalėliais smulkintas bulves, užpilame sultiniu bei verdame, kol bulvės suminkštės.
  3. 3. Tada keptuvėje su aliejumi kepiname susmulkintas morkas, česnakus, paprikas, kol gražiai apkeps. Beriame kmynus, čiobrelius, druską, sudedame pomidorų padažą. Išmaišome bei supilame į verdančią sriubą. Jei reikia, įpilame dar sultinio arba vandens. Paverdame 10 minučių. Paragaujame, ar netrūksta prieskonių.
  4. 4. Prieš tiekdami užberiame smulkintų žalumynų. Skanaujame!
Charčio su kiauliena
(6)
Keptų bulvių sriuba
(1)
Itališka daržovių sriuba su sūrio virtinukais
(1)
Grybų sriuba su sorų kruopomis
(1)
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)
Kreminė porų ir bulvių sriuba
(5)