kiaulienos faršas: 500 gramų (arba maišytas kiaulienos ir jautienos)
kiaušiniai: 1
batonas: 1 riekės
svogūnai: 1 (vid. dydžio)
druska
pipirai (arba faršo prieskoniai)
Įdarui:
fermentinis sūris: 150-200 gramų
česnakai: 1 skiltelės
sviestas: ~50 gramų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į faršą įmušame kiaušinį, dedame piene arba vandenyje išmirkytą batoną. Beriame smulkiai supjaustytą svogūną, taip pat suberiame prieskonius.
2. Tuomet viską gerai išmaišome. Įdarui, sutarkuojame burokine tarka sūrį, į jį dedame sviestą bei smulkiai sukapotą česnaką.
3. Tada masę gerai išminkome bei formuojame galkutes įdarui. Iš faršo padarome paplotėlius, į vidų dedame įdaro bei formuojame kotletus.
4. Į įkaitintą su trupučiu riebalų keptuvę dėkite įdarytus kotletus bei apkepkite iš visų pusių.
5. Skanaukite su mėgstamomis salotomis ir bulvėmis!