Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis

2021-01-18 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis
Aš nerealiai mėgstu ruošti įvairiausius patiekalus orkaitėje ir niekada nenustosiu kartoti, kad tai vienas iš pačių lengviausių būdų pagaminti maistą. Juk ir patys žinote - tiesiog sudedate ingredientus į puodą, o visa kita tik laukimas, kol iškepa nuostabus patiekalas. :)

Šiandien nusprendžiau kepti jautienos kumpį. Tai kaip žinote, kiek sausesnė mėsa, bet ką tik iškepta ji yra sultinga. O jeigu neįveiksite viso patiekalo iškart, galima ją "suplėšyti" šakute bei panaudoti kitiems patiekalams, tai yra troškiniams, kebabams, mėsainiams, lietinių įdarui, apkepams ir taip toliau.

Ingredientai

    • jautienos kumpis: 2 kilogramų
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • rūkyta malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežias rozmarinas: 1-2 šakelių
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • vištienos sultinys: 1 kubelio
    • česnakas: 1 galvutės
    • svogūnai: 1
    • bulvės: 4 (vid. dydžio)
    • morkos: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautienos kumpį nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir iš visų pusių apibarstome abiejų rūšių paprika, čiobreliais, kuminu, druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  2. 2. Tada į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir stipriai įkaitiname, dedame kumpį ir apskrudiname iš visų pusių.
  3. 3. Tuomet imame kepimo indą su dangčiu. Ant dugno išdėliojame griežinėliais supjaustytą svogūną, išskirstytas neluptas česnako skilteles, sutrupiname sultinio kubelį, ant viršaus uždedame kumpį, užberiame rozmarino lapelius ir įpilame šilto vandens, kad apsemtų mėsą iki trečdalio ir indą uždengiame dangčiu.
  4. jautienos kumpis
  5. 4. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 2,5 valandos.
  6. 5. Po to sudedame stambiai pjaustytas bulves bei morkas. Dedame dar į orkaitę maždaug valandai.
  7. 6. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  8. 7. Patarimas: Kad savo namuose turėtumėte šviežių žolelių, nusipirkę jas užšaldykite. Geriausia laikyti jas indelyje, tada šakelės nesutrupės.

Greta

Mesa gavosi superinė, gal valanda laiko tik ilgiau kepiau, minkšta sultinga plyštanti mmm !!!!
Atsakyti

Simona

Mėsa gavosi guminė. 🤦‍♀️
Atsakyti
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
Virtas jautienos liežuvis
(18)
Įdaryti makaronai kriauklės su faršu ir daržovių padažu
(3)
Jautienos tartaras
(7)
Pasta su malta jautiena
(2)