Ispaniškos pusryčių bandelės, apibarstytos cukraus pudra

2020-09-04 Autorius Debesijos

Ispaniškos pusryčių bandelės, apibarstytos cukraus pudra
Mallorcan Ensaimadas bandelės idealiai tiks vėlyvesniems pusryčiams, nes jų paruošimas šiek tiek užtrunka, o darbo dienomis tai sunku padaryti, tad aš jas gaminu savaitgaliais arba kai nereikia į darbą.

Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi maždaug 10-12 bandelių.

Ingredientai

    • miltai: 230 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • šviežios mielės: 15 gramų
    • pienas: 75 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • rapsų aliejus: 2 šaukštų
    • sviestas: 50 gramų
    • cukraus pudra: 1 šaukšto
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mieles ištriname su šiltu pienu ir paliekame kol lengvai suputos.
  2. 2. Tuomet miltus persijojame į didesnį dubenį, sumaišome su druska bei cukrumi.
  3. 3. Į miltų mišinį supilame pieno ir mielių skystį. Lengvai permaišome.
  4. 4. Atskirame inde sumaišome kiaušinį su aliejumi. Supilame į miltų ir mielių masę.
  5. 5. Minkome iki vientisos, lygios ir elastingos tešlos maždaug 10 minučių. Vengiame dėti papildomų miltų.
  6. 6. Tada tešlą sudedame į sviestu arba aliejumi pateptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir šiltai kildiname maždaug 60 minučių.
  7. 7. Pakilusią tešlą lengvai perminkome ir padalinti į lygius 10-12 gabaliukų.
  8. 8. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame į virvelę. Kiekvieną virvelę mirkome ištirpintame svieste ir susukame į spiralę.
  9. 9. Suformuotas bandeles sudedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, palikdami vietos tarp bandelių.
  10. 10. Uždengiame ir paliekame pakilti dar maždaug pusvalandį.
  11. 11. Po to bandeles lengvai patepame vandeniu ir pabarstome cukraus pudra.
  12. 12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol bandelės gražiai parus.
  13. 13. Vėstančias bandeles papildomai pabarstome cukraus pudra. Lepinamės!
Cinamoninės bandelės su bananais
(1)