Itališka daržovių sriuba su sūrio virtinukais

2023-09-02 Autorius WorldRecipes.lt

Itališka daržovių sriuba su sūrio virtinukais
Vasariška daržovių sriuba. Itin tokias mėgstu, o šis receptas labai sudomino tuo, kad kartu patiekiami ir ravioli virtinukai su parmezano sūriu. Galite drąsiai nusipirkti šviežių ravioli, bet aš su parmezanu neradau, tad gaminau viską pati pagal savo pamėgtą receptą. Pradžioje galvojau, kad gal bus per daug darbo tuos "koldūnus" kočioti, bet kadangi sriubai jų reikia vos kelių, ilgai netruko. Beje, įdėjus porą didelių kiaušinių, gavosi labai skani virtinukų tešla, priminė kelionę į Italiją, kai šį receptą man parodė. Norėčiau vėl ten nuskristi. Bet dabar ne apie svajones, o apie patį receptą. Imamės gamybos!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Naminiams virtinukams: 
    • miltų: 160 gramų
    • kiaušinių: 2
    • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • kelių rūšių sūrio (džiugo, rokiškio kietojo ar kitų)
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
  2. 2. Tada sudėkite kubeliais pjaustytas cukinijas, morkas, salierus, susmulkintas petražoles ir dar patroškinkite maždaug 5 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Supilkite pomidorus, sultinį, įdėkite druskos, pipirų, žiupsnelį cukraus ir uždenkite.
  5. 4. Kaitrą sumažinkite iki vidutinės ir virkite maždaug 20 minučių.
  6. 5. Kitame puode išvirkite virtinukus pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės (jei norite gaminti naminius kaip aš, receptas žemiau).
  7. 6. Sriubą išpilstykite į lėkštes, dėkite po kelis virtinukus, pabarstykite kapotomis petražolėmis ir tarkuotu parmezano sūriu. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Naminiai virtinukai: Miltus supilkite į didelį dubenį, viduryje suformuokite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinius.
  9. 8. Suberkite druską ir supilkite aliejų.
  10. 9. Kiaušinius gerai išplakite šakute, tada nuo kraštų įminkykite miltus. Minkykite, kol tešla nebelips prie rankų.
  11. 10. Atsignybkite pusę tešlos, kurią kočiosite, likusią apvyniokite maistine plėvele.
  12. 11. Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais (man labai gražu banguotu ratuku, bet aš tokio neturiu, tad pjausčiau peiliu).
  13. 12. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite po šaukštelį tarkuoto sūrio, uždenkite kitu lakšteliu tešlos ir gerai suspauskite kraštus.
  14. 13. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir nuo to momento, kai iškils į paviršių, virkite maždaug 5 minutes. Štai ir viskas. Naminiai virtinukai paruošti. :)
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau daržovių sriubų receptų rasite: Daržovių sriubos.
Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Kreminė voveraičių sriuba
(5)