Japchae korėjietiški stikliniai makaronai su daržovėmis ir tofu (be glitimo, be laktozės)

2021-01-19 Autorius WorldRecipes.lt

Japchae korėjietiški stikliniai makaronai su daržovėmis ir tofu (be glitimo, be laktozės)
Japchae - Korėjietiški stikliniai makaronai su daržovėmis bei tofu yra nuostabus patiekalas, paruoštas be glitimo ir be laktozės, skaniems pietums arba vakarienei. Tokio patiekalo variacijų internete galite atrasti tikrai daug ir ganėtinai dažnai sutiksite ne veganišką (kaip mano atveju) jo variantą, variantą su mėsa arba jūros gėrybėmis. Nors aš pati asmeniškai nesu nei veganė, nei vegetarė, bet būtent šis variantas su tofu mūsų šeimai iš visų mėgintų kol kas patiko labiausiai, tad jo receptu ir nusprendžiau su Jumis visais pasidalinti. Tam, kad pasiruošti veganišką jo versiją, čia idealiai tiks tofu, grybai arba įvairiausios daržovės. Pagardinimui idealiai tiks pasmulkinti riešutai, pakepinti sezamai arba laiškiniai svogūnai. Tikrai rekomenduoju nieko nelaukti ir išmėginti šį nuostabų variantą.

Jeigu norite išgauti patį nuostabiausią rezultatą, kurį įmanomą, tai pasiruoškite naminį tofu sūrį pagal šį receptą, vietoje pirktinio.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • tofu: 130 gramų
    • stikliniai pupelių makaronai: 50 gramų (arba 0,5 pakelio)
    • rudieji pievagrybiai: 3
    • morkos: 80 gramų
    • sojos padažas: 30 mililitrų
    • medus: 30 gramų
    • špinatai: 30 gramų
    • svogūnai: 0,5
    • česnakas: 1 skiltelės
    • laiškinis svogūnas: pagal skonį
    • kepintos sezamo sėklos: pagal skonį
    • sezamų aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kubeliais supjaustyk tofu bei sumaišyk su sojos ir medaus padažu. Leisk pastovėti kol pasiruoši kitus ingredientus.
  2. 2. Verdančiu vandeniu užpilk japchae stiklinius pupelių makaronus ir palaikyk maždaug 5 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Tada keptuvėje arba troškintuve ant sezamų aliejaus apkepk supjaustytą svogūną, česnaką, morką bei grybus.
  5. 4. Kai jau viskas apkepa, sudėk špinatus ir pusę laiškinių svogūnų.
  6. 5. Nukošk makaronus ir juos šiek tiek susmulkink (jeigu norisi).
  7. 6. Į daržoves sudėk tofu, supilk visą likusį padažą ir sudėk makaronus.
  8. 7. Viską kepk tol, kol nebelieka skysčio.
  9. 8. Pagardink laiškiniais svogūnais ir pakepintomis sezamų sėklomis. Patiekite ir skanauk!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau tofu receptų rasite: Tofu receptai.
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)
Antienos ir Ramen makaronų sriuba
(1)