Jogurtinis tortas

Ingredientai

    • "Selga" sausainiai: 2 pakelių
    • sviestas: 150 gramų
    • jogurtas: 800 gramų (naudotas šilauogių)
    • grietinė: 400 gramų
    • cukrus: pagal skonį
    • želatina: 25 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sausainius su maisto smulkintuvu sutrinkite iki miltukų, bet nieko tokio, jeigu pasitaikys ir vienas kitas nedidelis gabalėlis. Sviestą išlydykite bei užpilkite ant sausainių. Viską gerai išmaišykite.
  2. 2. Tuomet į 26 centimetrų skersmens skardą supilkite trupinius bei suspauskite. Kol gaminsite kremą, torto pagrindą laikykite šaldytuve.
  3. 3. Tada išbrinkinkite želatiną 150 mililitrų šalto vandens. Išplakite grietinę su cukrumi bei jogurtu (galima įpilti ir šiek tiek citrinos sulčių).
  4. 4. Po to želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje bei atvėsinkite iki kambario temperatūros. Po truputį supilkite į kremą bei gerai išmaišykite.
  5. 5. Kremą supilkite ant sausainių pagrindo bei dėkite į šaldytuvą maždaug 4 valandoms. Tortą galite papuošti taip kaip norisi. Skanaus!
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)
Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu
(4)
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)