Kalmarai alaus tešloje

2020-07-17 Autorius Enrikos receptai

Kalmarai alaus tešloje
Labai skanus būdas paruošti kalmarus, nuostabioje alaus tešloje.

Ingredientai

    • kalmarų: 400 gramų
    • šviesaus alaus: 150 mililitrų
    • kiaušinių baltymų: 2
    • miltų: 150 gramų
    • citrinos sulčių: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sudedame kalmarus į verdantį vandenį ir verdame maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tada nusunkiame, perpilame šaltu vandeniu ir supjaustome žiedais.
  3. Reklama
  4. 3. Apšlakstome citrinos sultimis.
  5. 4. Tuomet alų, miltus ir žiupsnelį druskos išplakame bei paliekame maždaug pusvalandį pabrinkti.
  6. 5. Standžiai išplakame kiaušinių baltymus ir įmaišome į alaus tešlą.
  7. 6. Įkaitiname aliejų.
  8. 7. Kalmarų žiedus apvoliojame tešloje ir kepame kol gražiai pagelsta.
  9. 8. Iškeptus sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius. Lepinamės!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau kalmarų receptų rasite: Kalmarų receptai.
Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
(4)