Karamelinis Tinginys be sausainių

2024-09-20 Autorius Irina Bedulska

Karamelinis Tinginys be sausainių
Karamelinis Tinginys be sausainių – tai originali ir netikėta klasikinio deserto variacija. Vietoj įprastų sausainių naudojami trapūs taleriai, kurie suteikia tinginiui ypatingo traškumo ir struktūros. Taleriai yra susmulkinami ir sumaišomi su švelnia karamelės mase, pagaminta iš sviesto ir karamelizuoto pieno ar cukraus. Šis derinys sukuria nuostabiai saldų, sodrų skonį su maloniu karamelės akcentu.

Desertas sustingsta šaldytuve, o supjaustytas gabalėliais, tampa puikiu skanėstu, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis tinginys yra lengvai paruošiamas, nereikalauja kepimo ir puikiai tinka tiems, kurie ieško greito, tačiau įdomaus deserto.

Redaktorės Vaidos komentaras - dar viena įdomi tradicinio tinginio variacija. Labai paprastas receptas, drąsiai gali gaminti ir tie, kurie nėra dažni svečiai virtuvėje. Negali nepavykti. 

Ingredientai

    • Taleriai: 180 g 
    • Sviestas: 50 g
    • Karamelizuotas saldintas pienas: 397 g (1 skardinė)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į puodą sudėti sviestą ir karamelizuotą pieną. Kaitinti ant vidutinės kaitros ir nuolat maišyti, kol gausis vientisa masė.
  2. 2. Talerius susmulkinti ir sudėti į dubenį.
  3. 3. Ant smulkintų talerių supilti sviesto ir karamelizuoto pieno masę. Viską labai gerai išmaišyti.
  4. 4. Tinginį formuoti pasirinktoje formoje. Sudėti visą masę ir dėti į šaldytuvą kol sukietės, maždaug 1-2 val.
Karamelinis Tinginys be sausainių
Desertas: "Lvovo" varškėtis
(4)
Mielinė boba su rūgpieniu
(3)
Vafliai su obuoliais
(1)
Žagarėliai arba auselės
(7)