Karšti sumuštiniai su batonu, su cukinija ir sūriu

2023-07-28 Autorius WorldRecipes.lt

Karšti sumuštiniai su batonu, su cukinija ir sūriu
Karšti sumuštiniai - tai toks patiekalas, kurį pagaminti gali visi! Šį kartą man labai patinkantis pusryčių sumuštinių variantas su cukinija ir sūriu. Kai tik būna cukinijų sezonas ir nebežinau ką iš jų pasigaminti, būtinai šeimai paruošiu tokius sumuštinius. Visada susilaukiu daug pagyrų. Tad atėjo laikas pasidalinti receptu ir su Jumis visais. Nieko nelaukite ir išmėginkite!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 9 sumuštiniai.

Ingredientai

    • batonas: 9 riekelių
    • fermentinis sūris: 100 gramų
    • jaunos cukinijos: 1 nedidelės
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 100 mililitrų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska: žiupsnelio
    • mėgstami prieskoniai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių burokinės tarkos pagalba sutarkuokite cukiniją, pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys.
  2. 2. Tada nuspauskite ir atidėkite.
  3. 3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, berkite prieskonius, įpilkite pieno ir išplakite.
  4. 4. Tuomet įspauskite česnako skiltelę, sudėkite burokine tarka tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišykite.
  5. 5. Imkite batono riekelę pamirkykite plakinyje, apverskite ir ant viršaus uždėkite pasiruoštos masės. Jeigu norisi, kad būtų dar sočiau, ant viršaus dėkite dar po vieną batono riekelę, bet tai nėra būtina.
  6. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau karštų sumušinių receptų rasite: Karšti sumuštiniai.

Regina

O ką daryti su sutarkuota cukinija neparašyta
Atsakyti
Karštas čiabatos sumuštinis su kiauliena
(2)