harisa: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų)
sezamų aliejus: 100 mililitrų
apelsinos sultys: iš 0,5 vnt.
citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos filė supjaustome mažais gabalėliais. Tada sultenę nuplauname koštuve bei paliekame nuvarvėti, nedideliais kubeliais supjaustome agurką. Įkaitiname keptuvę su sezamų aliejumi bei suberiame vištienos (ar kalakutienos) gabalėlius. Vis pamaišome mentele, tuo pačiu metu po pusę paruoštų daržovių sudėliojme į porcijines lėkštes. Sutrupiname fetą bei taip pat suberiame į lėkštes ant daržovių.
2. Tuomet vištienai pabalus/iškepus (po maždaug 8-10 minučių nuo kepimo pradžios), suberiame čiobrelius bei harisą, uždengiame keptuvę dangčiu ir paliekame dar kelioms minutėms pasitroškinti. Tuo tarpu išspaudžiame apelsino bei citrinos sultis.
Reklama
3. Po to į keptuvę su besitroškinančia vištiena supilme sultis bei palaukiame, kol viskas pradeda kunkuliuoti, paskui beriame ciberžolę ir sezamo sėklas, permaišome, palaukiame, kol keptuvės turinys užkunkuliuoja ir jį greitai šaukštu supilame ant paruoštų salotų. Feta aptirpsta, o daržovės prisigeria padažo bei aromatų. Tereikia sėsti prie stalo ir mėgautis nuostabiomis salotomis. Skanaus!