Kavos ir vanilinių ledų desertas "Espresso sundae"

2023-11-02 Autorius WorldRecipes.lt

Kavos ir vanilinių ledų desertas "Espresso sundae"
Jau ganėtinai Seniai norėjau išmėginti šį kavos ir ledų desertą - itin elegantiškas derinukas, nors tiesa, labai paprastas... Reikia tik trupučio skanios espresso kavos su kaušeliu ledų, šokoladu ir plakta grietinėle. Itin greitai pagaminamas, labai gražiai atrodo, ir nereikia atskirai nešioti desertų ir kavos - viskas viename. Rekomenduoju pamėginti ir Jums jau šiandien! 

Ingredientai

    • espresso kavos: 2x40 mililitrų
    • vanilinių ledų: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinėlės: 200 gramų
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • šokolado drožlių
    • razinų šokolade

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grietinėlę su cukrumi išplakite iki standumo.
  2. 2. Patarkuokite šokolado drožlių. Viską pasiruoškite po ranka, nes patiekti reikės nedelsiant.
  3. Reklama
  4. 3. Užplikykite espresso kavos. Pagardinkite kavą šlakeliu grietinėlės (jei Jums skaniau, galite gardinti ir su šlakeliu pieno).
  5. 4. Pilkite kavą į puodelius, ant viršaus dėkite po kaušelį ledų.
  6. 5. Ant ledų uždėkite gerą šaukštą plaktos grietinėlės ir papuoškite šokolado drožlėmis bei razinomis šokolade. Ledai karštoje kavoje itin greit tirpsta, tame ir yra visas skanumas, bet nepatariama kavos pilti ant ledų. Pasilepinkite!
Mieliniai rageliai "Kifle"
(2)
Brownie! (Braunis!)
(5)