Keksas su bananais ir avižiniais dribsniais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keksas su bananais ir avižiniais dribsniais
Šis keksas su bananais yra tiesiog fantastiškas. Aš Jums tai prižadu. Jis gaunasi minkštas, kvepia bananais ir yra be galo skanus. Pasigaminam keksą, pasigaminam mėgstamos kavos ar arbatos ir gera diena garantuota!

Ingredientai

    • bananai: 2 (dideli)
    • greitai paruošiami avižiniai dribsniai: 125 gramų
    • miltai: 125 gramų
    • išlydytas sviestas: 80 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pistacijos: 50 gramų (nelukštentų svoris)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje nuluptus bananus sutriname šakute iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet dubenyje bananus sumaišome su plaktais kiaušiniais, lydytu sviestu ir cukrumi.
  3. 3. Tada sudedame avižinius dribsnius, išsijotus miltus su kepimo milteliais, suberiame vanilinį cukrų bei viską gerai išmaišome.
  4. 4. Po to išlukštename pistacijas bei supjaustome gabaliukais.
  5. 5. Paskui kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame paruoštą tešlą, ant viršaus užberiame pistacijas.
  6. 6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20–25 minutes.
  7. 7. Galiausiai atvėsiname ant grotelių bei mėgaujamės su kavos arba arbatos puodeliu.
  8. keksas su bananais ir pistacijomis
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Keksas su juodaisiais serbentais ir nutella
(1)
Kalėdinis keksas
(5)
Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu
(1)