Kepta ėriena su baravykų rizotu

2017-12-13 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta ėriena su baravykų rizotu

Ingredientai

    • ėriena: 800 gramų
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • indiški kmynai
    • švieži čiobreliai
    • česnakas: 4 skiltelių
    Rizotui:
    • ryžiai: 150 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • baltas sausas vynas: 100 mililitrų
    • vištienos sultinys: 0,5 litro
    • švieži baravykai: 100 gramų
    • sviestas: 20 gramų
    • "Parmezano" sūris: 50 gramų
    Padažui:
    • medus: 4 valgomųjų šaukštų
    • sojų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • vyšnių vynas: 100 mililitrų
    • sviestas: 40 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ėrieną įtriname aliejumi, prieskoniais ir sukapotu česnaku. Palaikome šaldytuve bent jau 2 valandas. Tada kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 25-30 minučių.
  2. 2. Puode įkaitiname aliejų, apkepiname smulkiai sukapotus česnakus bei svogūną, suberiame nuplautus ryžius bei taip pat truputį apkepiname, supilame vyną, tada – dalį sultinio ir verdame ant mažos ugnies pamaišydamos ir vis įpildamos sultinio. Prieš baigiant rizotui virti, sudedame svieste pakepintus baravykus, o išvirus suberiame sutarkuotą sūrį.
  3. Reklama
  4. 3. Visus padažo produktus sudedame į prikaistuvį bei kaitiname, kol padažas taps grietinėlės tirštumo.
  5. 4. Dedame viską į lėkštę, užpilame padažo bei skanaujame!
Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis
(58)
Klasikinis kiaulienos karbonadas
(1)
Kiauliena korėjietiškai
(37)