Kodėl žmonės perka taip mažai plekšnės, kad atrodo, jog visai neperka? Na, aš žinau teoriškai, kad perka, ją ruošia ir skanauja, bet va stovėdama eilėje prie žuvies, pastebėjau, kad visi kone stumdosi dėl žuvų su nuolaida:
vilkešerių,
karšių ar
karpių. Bet nei vienam žmogui, kuris stovėjo prieš mane, nepasirodė patrauklu nusipirkti plekšnių, kurių kilogramo buvo ganėtinai juokinga. Na taip, suprantu, kad tai nėra didelės žuvys, bet už tokią kainą, galima prisikrauti nors ir maišą. :)
Aš viso maišo nekroviau, bet sau vienai, vienam kartui nusipirkau. Už 2 tikrai neblogo dydžio plekšnes sumokėjau nedidelę sumą. Žodžiu, už kramtomą gumą gavosi pigiau. Ir aišku pirmu prisėdimu nesuvalgiau visko... Liko dar du gabaliukai pusryčiams.
Su plekšne tikrai nėra jokio didelio vargo. Parsineši, nupjauni galvą, nukerpi pelekus ir uodegas, ištrauki vidurius, perbrauki peiliu kelis sykius per odą, supjaustai gabaliukais arba išfiliuoji ir gali ruošti kaip tik norisi.
Šįkart buvau itin alkana ir jokių mandrysčių nenorėjau, tai pasigaminau plekšnę keptuvėje labai paprastai. Gavosi tokia paprasta, bet labai skani plekšnė. Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs.
Vienam labai sočiai valgančiam, dviem valgantiems nesočiai arba man vakarienei ir pusryčiams prireikė.