Laba džiaugiuosi, kad turiu vyrą, kuris kartais mėgsta pažvejoti ir dėl to galime pasimėgauti šviežia, ką tik pagauta žuvimi. Jeigu vyras ruošia, tai jis tiesiog ją nuvalo, pasūdo sūryme, pagardina prieskoniais ir tuomet iškepa keptuvėje, apvoliotą kukurūzų miltuose. Mums tada su dukromis lieka tik valgyti. Bet neseniai sužinojau tokį receptą, kad karšį reikia kepti orkaitėje su lašinukais. Mane pačią jis labai sudomino ir labai panorau išbandyti tokį receptą.
Žuvį aš dar pagardinau rūkyta druska, kuri idealiai derėjo su rūkytais lašinukais bei karšiui suteikė ypatingą aromatą. Jūros druska yra palaipsniui rūkoma ant atviros ugnies, panaudojant buko medį. Ji turi stiprų į laužo panašų aromatą bei natūralų dūminį skonį. Geriausiai tokia druska atsiskleidžia, kai patiekalas ja yra pagardinamas prieš pat valgant. Taip padariau ir aš, todėl marinuojant naudojau visiškai minimaliai druskos, o iškepusią žuvį pagardinau rūkyta druska.