Keptas moliūgas su rikota ir saulėje džiovintais pomidorais

2023-10-29 Autorius WorldRecipes.lt

Keptas moliūgas su rikota ir saulėje džiovintais pomidorais
Karšta orkaitėje kepto moliūgo užkandėlė su rikotos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais, itin tinkanti prie taurės vyno (nealkoholinio žinoma). Ji gaunasi lengvai aštroka ir tas aštrumas čia puikiai "sužaidžia" ir atlieka savo darbą. Tikrai labai rekomenduoju išmėginti. 

Ingredientai

    • nuluptų moliūgų: 600 gramų
    • rikotos sūrio: 250 gramų
    • saulėje džiovintų pomidorų: 2 valgomųjų šaukštų (susmulkiname)
    • alyvuogių aliejaus: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 2 skiltelių
    • malto imbiero: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltos aitriosios paprikos: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • raudonėlio, mairūno: po 1 arbatinį šaukštelį
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • kapotų migdolų: 1 saujelės (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia džiovintus pomidorus sutrinkite smulkintuvu kartu su aliejumi, česnaku ir prieskoniais.
  2. 2. Tada moliūgą nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite į kepimo indą, pateptą aliejumi.
  5. 4. Ant moliūgo sutrupinkite rikotos ir tolygiai paskleiskite padažą.
  6. 5. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite užkandėlę kapotais riešutais (jeigu juos naudosite).
  7. 6. Patiekite dar karštą, su šviežia duonele. Skanaukite!
Koldūnai su avinžirniais ir riešutų sviestu
(1)
Nesaldus sūrio pyragas
(2)
Kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis kinietiškai
(4)
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)
Humusas iš avinžirnių
(2)