Toks visiškai paprastas ir labai skanus antienos patiekalas, kuriam nesugaišite daug savo laiko. Antieną galima pakeisti vištienos krūtinėle arba vištienos kumpelių mėsa, labai tiks ir triušiena. Aš šį kartą savo šaldytuve turėjau antienos, tad gaminau su ja. O Jūs rinkitės mėsą pagal savo skonį.
Ingredientai
šviežia ančių blauzdelių mėsa troškinimui arba kepimui: 340 gramų (galima pakeisti vištienos krūtinėle)
1. Pradžioje dubenėlyje sumaišome visus padažo ingredientus.
2. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
3. Sudedame griežinėliais supjaustytas morkas, pakepiname apie porą minučių.
4. Tada kepimui suberiame smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir, kai tik pasklis aromatas, dedame antienos mėsytę (arba vištienos). Troškiname maždaug 10-15 minučių.
5. Tuomet dedame virtus ryžius, supilame padažą, padidiname ugnį bei maišydamos kepame, kol padažas išgaruos.
6. Po to išjungiame ugnį, suberiame svogūnų laiškus, špinatus bei permaišome. Skanaujame!