Keptuvėje kepta tilapija jūros dumbliuose (marinuota su soja ir citrinos sultimis)

2021-02-26 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepta tilapija jūros dumbliuose (marinuota su soja ir citrinos sultimis)
Paskutiniu metu labai sėkmingai atrandu dar nemėgintų patiekalų, kuriuos pagaminus net seilė varva ir norisi pasakyti, kad šitą tai tikrai teks kartoti. Vienas iš tokių patiekalų buvo kepta tilapija su jūros dumbliais. Galiu tik pasakyti, kad vyras kreivai žiūrėjo į šį mano eksperimentą, bet kai paragavo, sakė, kad skanesnio žuvies patiekalo dar nebuvo ragavęs. Tad pamėginkite ir Jūs. Tikiuosi, kad nustebsite! 

Ingredientai

    Tilapijai jūros dumbliuose:
    • tilapijos filė: 450 gramų (6 filė)
    • raudonieji čili pipirai: 2
    • sojos padažas: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • jūros dumblių lapai: 6
    Garnyrui prie žuvies:
    • saldžiosios raudonosios paprikos: 1
    • žaliosios paprikos: 1
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • konservuoti pupelių daigai: 400 gramų
    • pakepintos sezamo sėklos: žiupsnelio
    • sojos padažas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tilapijos marinavimas: Pirmiausia į dubenį supilame sojos padažą, suberiame plonai supjaustytus čili pipiriukus ir supilame citrinos sultis.
  2. 2. Tada sudedame tilapijos filė gabaliukus ir paliekame marinuotis maždaug pusvalandį.
  3. Reklama
  4. 3. Garnyras: Išdarinėtas paprikas supjaustome plonomis juostelėmis ir kepame kelias minutes įkaitintame aliejuje.
  5. 4. Tada sudedame pupelių daigus. Pamaišome, kad sušiltų, pagardiname sojos padažu ir įberiame sezamo sėklų.
  6. 5. Tilapijos kepimas: Išimame pasimarinavusią žuvį iš marinato ir dedame ant jūros dumblio. Kraštus sudrėkiname vandeniu ir sulankstome tarsi vokelį.
  7. 6. Sausoje įkaitintoje keptuvėje tilapijos vokelius kepame po maždaug 5-7 minutes iš abiejų pusių. Patiekiame su garnyru ir skanaujame!
  8. 7. Patarimas: Jeigu norisi, kad būtų dar sočiau, šalia galite patiekti virtų ryžių, jeigu tik juos mėgstate. Mums šį kartą jų neprireikė ir visai nepasigedome.
  9. 8. Patarimas: Aš pirmiausia pradėjau kepti tilapiją ir po kelių minučių pradėjau gaminti garnyrą, kad žuvis nespėtų atvėsti.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau tilapijos paruošimo receptų rasite: Patiekalai iš tilapijos.
Šiltos žuvies salotos su mangų padažu
(1)
Solianka - rusiška šiupininė sriuba
(4)
Nicos salotos su rūkyta skumbre
(2)
Rūkytos žuvies paštetas su tepamu sūreliu
(2)