Keptuvėje keptas jautienos steikas / didkepsnis su žolelių sviestu

2021-02-25 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje keptas jautienos steikas / didkepsnis su žolelių sviestu
Labai buvau pasiilgusi jautienos patiekalų ir nusprendžiau, kad laikas jo nusipirkti. Tada prisiminiau savo laiko patikrintą receptą, kuriam nereikia skirti daug laiko, o rezultatas būna labai geras. Pati mėsa gaunasi sultinga, o žolelių sviestas pakelia didkepsnį į naują lygį. Rekomenduoju pamėginti.

Ingredientai

    Pagardinam žolelių sviestui:
    • sviestas: 100 gramų
    • grūstos aitriosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkintos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame žolelių sviestą. Visus nurodytus ingredientus sumaišome dubenyje iki vienalytės masės.
  2. 2. Suvoliojame volelį į maistinę plėvelę ir šaldome šaldiklyje maždaug pusvalandį.
  3. 3. Tada jautienos gabaliukus (kambario temperatūros) apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
  4. 4. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų.
  5. aliejus įkaitintas keptuvėje
  6. 5. Kepame maždaug 2 minutes iš abiejų pusių (pagal pageidavimus - storesnius būtent tiek ir kepiau, o plonesnius šiek tiek ilgiau).
  7. 6. Po to įsukame į foliją ir leidžiame" pailsėti" šiltai maždaug 5 minutes (šitaip kepsnys tampa sultingesnis bei skanesnis).
  8. 7. Patiekiame su mėgstamomis salotomis bei aitriųjų paprikų ir petražolių sviesto gabaliuku ant viršaus. Skanaujame!
  9. keptuvėje keptas jautienos steikas - didkepsnis
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau didkepsnių receptų rasite: Didkepsnių receptai.
Keptas jautienos antrekotas
(3)
Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže
(1)
Azu - jautienos troškinys su raugintais agurkais
(2)
Jautienos eskalopas (escalope) - muštinukas
(4)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Keptuvėje keptas T-bone kepsnys su kopūstais ir burokėliais
(1)
Troškinta jautiena su džiovintomis slyvomis
(1)