ryžių actas: 80 mililitrų (jei ryžių actas jau su cukrumi, tuomet dedame tik pusę toliau paminėto cukraus kiekio)
rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
kečupas: 1 valgomojo šaukšto
kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
vanduo: 50 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mėsą supjaustome kubeliais arba tiesiog juostelėmis, užpilame sojų padažu, šiek tiek pasūdome bei paliekame truputį pasimarinuoti.
2. Tuomet paruošiame saldžiarūgštį padažą: į prikaistuvį supilame ryžių actą, suberiame cukrų, po to supilame kečupą bei sojų padažą. Atskirame indelyje krakmolą ištirpiname vandenyje. Tirpalą supilame į prikaistuvį su kitais produktais bei nuolatos maišydamos verdame ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės bei taps skaidrus.
3. Tada svogūno puselę padaliname tik į dvi dalis. Pašaliname viduryje esančius smulkius svogūno gabaliukus bei naudojame tik didžiuosius. Papriką bei ananasą supjaustome kubeliais. Pomidorą padainame į 4–8 dalis.
4. Vienoje lėkštėje pasiruošiame lengvai plaktus kiaušinių trynius, o kitoje – miltus. Mėsą pirmiausia apvoliojame miltuose, tuomet – kiaušinių tryniuose bei pabaigiame dar kartą apvoliodamos miltuose. Kepame gilioje keptuvėje labai gerai įkaitintame aliejuje, kol mėsa gražiai pagels bei taps traški.
5. Traškią kiaulieną išimame iš keptuvės bei sudedame į popierinėmis servetėlėmis išklotą indą, kad sugertų aliejaus perteklių. Iš keptuvės pašaliname dalį aliejaus, palikdamos tik apie 1 valgomąjį šaukštą (keptuvės valyti nereikia). Sudedame papriką bei svogūną, kepame maždaug 30 sekundžių, supilame anksčiau paruoštą saldžiarūgštį padažą, vėl kepame maždaug 1 minutę (jei padažas per daug tirštas, įpilame truputį vandens), sudedame pomidorus, ananasą ir keptą mėsą, paskaniname pipirais ir gerai sumaišiusios nuimame nuo ugnies. Iš karto patiekiame. Skanaujame!