Tai vienas tų kiaulienos patiekalų, kuris niekada neatsibosta. Šį guliašą aš visada gaminu iš kiaulienos mentės ir visada tobulai pavyksta. Taigi, jei galvojote kaip gaminti kiaulienos guliašą, būtinai rinkitės šį receptą. Man asmeniškai šis guliašas pats skaniausias, patiektas su bulvėmis. O kai turiu namuose jautienos, visada renkuosi gaminti vengrišką jautienos guliašą.
1. Pradžioje nuplaukite mėsą, supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
2. Tuomet į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite mėsą bei ją šiek tiek apskrudinkite.
Reklama
3. Kai mėsa apskrunda ją supilkite į puodą, įpilkite vandens (kad apsemtų mėsą) bei užkaiskite.
4. Tada supjaustykite svogūnus.
5. Per smulkesnę tarką sutarkuokite morkas.
6. Svogūnus bei morkas apkepinkite su trupučiu alyvuogių aliejaus.
7. Sukrėskite į puodą kur troškinasi mėsa. Gerai išmaišykite, įberkite prieskonių, sumažinkite ugnį bei palikite troškintis maždaug 60 minučių. Žinoma, kartas nuo karto reikia pamaišyti, kad paskui guliašo netektų krapštyti nuo puodo dugno
8. Baigiant troškintis įdėkite 2 šaukštus pomidoro padažo (ne kečupo), išmaišykite, dar truputį patroškinkite.
9. Ir paskutinis žingsnis: 2 šaukštus miltų gerai išmaišykite su maždaug puse stiklinės vandens bei po truputį, nuolat maišant, supilkite į guliašą. Būtinai gerai išmaišykite, įberkite džiovinto baziliko bei dar apie 5 minutes patroškinkite. Skanaukite!
10. Pastebėjimas: YouTube radau labai gerą ir panašų receptą, kurio dar nespėjau išmėginti, bet būtinai pamėginsiu. Jeigu ir Jums būtų įdomu, tai prisegiau video savo įrašo pabaigoje.
11. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos guliašų receptų rasite: Kiaulienos guliašai.
Erika
Perskaičiau Evelinos komentarą ir nusprendžiau, kad mums reikia pasigaminti. Pamėginom - greit neliko ant stalo. Receptą pasižymėjau tarp tų, kuriuos būtinai gaminsiu ir ateityje. Ačiū, kad pasidalinate tokiais nuostabiais ir lengvais receptais.
Atsakyti
Sandra
Mano firminis receptas: mentę (1 kilogramas) supjaustyti 1 cm gabaliukais, sudėti į puodą, užpilti vandens santykiu mėsa ir vanduo turi dvigubai nei mėsos apsemti. Įberti druskos, šiek tiek cukraus. Užvirus nugrėbti putas, virti 20 min. Supjaustyti morką griežinėliais, sumesti į puodą tą patį, nulupti žalią svogūną, įpjauti iki pusės į keturias dalis, įmesti 6, 7 lauro lapelius, šiek tiek pipirų, pomidorų padažo apie 250 g. Pavirti dar 15 min. Tada sumesti į tą patį puodą skustų, supjaustytų bulvių apie 2 cm kubeliais. Virti tada viską kartu dar 15 min. Kol verda , keptuvėje pakepinti vienų miltų vieną šaukštą arba 1.5, įdėti į karštus miltus į tą pačią keptuvę sviesto apie 3 šaukštus , viską greit sumaišyti keptuvėje ir supilti į puodą su mėsa, morkom ir bulvėm, dar užpilti sultinio iš to pačio puodo į keptuvę su likusiais miltais su sviestu ir taip sakant visus to likučius supilti į puodą, dar pavirti maišant viską 5 min, ir įdėt 3 šaukštus grietinės. Vualia. Vaikai ir suaugę sukerta "puodą" akimirksniu!
Atsakyti
Niiole
Aš dedu dar desertinį šaukštuką garstyčių, pakeičia truputuką skonį.
Atsakyti
Arunas
Pirmas guliasas,gavosi puikiai,aciu uz recepta
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, kodėl kiaulienos mėsą reikia kepti ant aliejaus, kur dingo kiaulės taukai? Aliejus ir tik aliejus visur, gryna nesąmonė. Su nepriklausomybe atėjo aliejau ir be jo gyventi negalime:(
Jau senai kalbama, kad nekenkia kiaulienos taukai. O iš ko gaunamas tas aliejus, tai pats velnias težino.
Atsakyti
Aistė
Namuose dažnai gaminu guliaša šeimai ir tik pagal šį receptą. Kažkaip net baisu kitus bandyti, nes bijau, kad teks nusivilti. Pasakiškai skanus guliašas, ačiū už receptą.
Atsakyti
Vakar vakarienei išbandėm šį receptą. Vis ieškojau ką pagaminti iš kiaulienos mentės ir netyčia užtikau šį receptą. Tai galiu tik pasakyti, kad labai patiko. Tik vietoje dviejų svogūnų, aš naudojau vieną. Mums užteko:) Tikrai labai labai skanu.
Atsakyti
Labai skanu, bet as vietoje pamidoru padazo dedu pupeles pamidoru padaze (baked beans in tomato sauce) ir dar idedu papjaustytu mazu marinuotu agurkeliu!!!
Atsakyti
Lukas
Žiauriai skanu Arnoldai. Ačiū !!!!!
WorldRecipes™
Arnoldai, taip tai irgi labai gardus variantas :) esame bandę, tikiuos kiti paskaitys tavo komentarą ir irgi pamėgins.
Atsakyti
vardas
ipjaustykite marinuotu agurkeliu,bus tikrai super.
Puikus receptas! Dar ne karta pagal jį darysiu!:)
Atsakyti
Ingrida
Šiandien gaminau,tai labai skanu. Nelabai įmanoma,kad nesigautų:) Taigi tie, kurie dar abejojat ar daryt ar ne, tai tikrai darykite, o paragavę darysite dar ne kartą. Skanaus visiems!!!
Atsakyti
Labai geras receptas, šiandien gaminau, ir lengvai ir skaniai😍 dar ne karta gaminsiu!
Atsakyti
Rėda Makrickaitė-Grigaitienė
Padariau guliašą su šerniena, gavosi puikiai. Daugiau jokių pakeitimų nedariau. Labai skanu su bulvių - morkų koše. Ačiū už puikų ir tuo pačiu paprastą receptą.
Atsakyti
Jurgita
Gaminau 2 karta su sprandine. Gavosi puikiai. Mesyte tiesiog tirpsta burnoje. Lengvas , skanus receptas. Aciu
Atsakyti
Aį pirma kart pabijojau deti miltu, gavosi tikrai skaniai... siaip dedu miltus i padazus, kad sutirstintu, bet kam juos deti i mesa? dabar gaminsiu sveciam dideli puoda, norisi, kad but kuo skaniau, prasau pasakykit kuo paskanina miltai si recepta? aciu
Atsakyti
Vita
Aš manau,kad miltai dedami padažui sutirštinti.
Ash
Miltai tik sutirstina
Gabi
Nepaskanina, o sutirština visa guliašą, aš dedu man liux.:)
Mindaugas
Labai skanu, aš dar įdedu marinuotų agurkų, labai tinka.
Atsakyti
Erika
Atsakyti
Sandra
Atsakyti
Niiole
Atsakyti
Arunas
Atsakyti
Marko
Atsakyti
Zuzana
Atsakyti
Aistė
Atsakyti
Vytautas Bieliūnas
Atsakyti
Liuda
Atsakyti
Lijana
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Algirdas Pjuklas
Atsakyti
Brigita
Atsakyti
Edita
skanu
Atsakyti
As
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Marija
Atsakyti
Evelina
Atsakyti
eva
Atsakyti
Arnoldas
Atsakyti
Lukas
WorldRecipes™
Atsakyti
vardas
Tadas
Atsakyti
Kornelija
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Marko
Atsakyti
Akvilė Poškaitė
Atsakyti
Rėda Makrickaitė-Grigaitienė
Atsakyti
Jurgita
Atsakyti
Aras
Atsakyti
Nijolė
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Vita
Ash
Gabi
Mindaugas
Atsakyti
Ovidijus Ovis
Atsakyti
Vitalijus
Atsakyti
Ignas
Atsakyti