Kiaulienos šašlykas kefyro marinate

2017-10-17 Autorius Patarimų pasaulis

Kiaulienos šašlykas kefyro marinate

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinės: 1 kilogramo
    • svogūnų: 5-6
    • kefyro: 0,5 litro
    • balto sauso vyno: 0,3 stiklinės
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • kalendros
    • prieskonių šašlykams

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, dėkite į didelį dubenį, apiberkite su druska bei gerai pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
  2. 2. Berkite, pipirus, kalendrą, prieskonius šašlykams, pilkite kefyrą, sausą baltąjį vyną bei gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet kiaulienos sprandinę pjaustykite gabalais, dėkite į dubenį su marinatu, išmaišykite bei dar pamaigykite rankomis. Kiaulieną palikite marinuotis per naktį. Jeigu yra galimybė, dar kelis kartus išmaišykite. Šašlykus kepkite ant žarijų, bet galima ir orkaitėje. Skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Prie šių šašlykų labai tinka Greitai marinuoti svogūnai arba Svogūnai prie šašlykų.
Gruziniškas avienos šašlykas
(3)
Triušiena troškinta daržovių pataluose
(2)
Mėsos pyragas KROKODILAS
(11)
Orkaitėje kepta triušiena arba vištiena su daržovėmis
(1)
Karališkas paštetas iš veršienos kepenėlių
(1)