Tai tikriausiai yra pats skaniausias mano kiaulienos sprandinės šašlykų marinavimo būdas su citrina ir svogūnais. Sprandinė iškepusi būna labai minkšta bei sultinga, o citrinos suteikia itin nuostabų prieskonį. Visos draugės jau paprašė recepto.
1. Pirmiausia į indą sudedame nemažais gabaliukais supjaustytą kiaulienos sprandinę.
2. Tada sudedame plonais griežinėliais supjaustytus svogūnus (svogūnus rankomis pamaigome, kad šiek tiek išleistų sultis). Jeigu norisi, kad marinavimo laikas būtų trumpesnis, tai svogūnus sutarkuokite, šitaip jie greičiau paskleis savo sultis ir susigers į šašlyką.
3. Tuomet suberiame druską, pipirus ir įspaudžiame citrinų sultis. Pagal savo skonį pagardinti mėgstamais mėsos prieskoniais (dar galima, jeigu norisi, įdėti prieskoninių žolelių, pvz. petražolių, bazilikų, rozmarino). Dar kartą permaišome.
4. Supjaustome griežinėliais citriną ir taip pat sudedame į indą su kiaulienos sprandine. Dar vieną karta viską gerai permaišome.
5. Paliekame marinuotis šaldytuve bent jau 3 valandas (galite palikti ir per visą naktį, mėsa nuo to bus tik minkštesnė).
6. Po to pasimarinavusius kiaulienos sprandinės gabaliukus suneriame ant iešmų (prieš tai nuo jos nuimame svogūnus bei citrinas, nes kitaip svils) ir kepame šašlykinėje.
7. Patiekiame su savo mėgstamais padažais ir garnyrais. Skanaujame!
8. Patarimas: Šiuos šašlykus galite kepti ir grilyje; šašlykinėje arba orkaitėje, pavyks puikiai.
9. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
Janina Adomaitienė
Atsakyti