Šio omleto/kiaušinienės receptas - itin paprastas ir ganėtinai greitas būdas pagaminti pusryčius šiek tiek ypatingiau, nei visada. Anksčiau galvojau, jog tam tikrai prireiktų didesnio išmaningumo bei pastangų. Įvairiausiuose receptuose matydavau, kad yra naudojama tai pienas, tai grietinėlė, o dar kiti ir sviesto kepdami įdeda. Proporcijos vis skirdavosi skirtinguose šaltiniuose, todėl į omletus aš jau buvau numojusi ranka, nes juk daug paprasčiau tiesiog iškepti kiaušinį, be viso vargo!
Tiesa yra tokia, kad kokybiškam omletui neprireiks visai jokių išskirtinių priedų. Pagrindų pagrindas yra trys kiaušiniai bei žiupsnis kokybiškos druskos ir šviežiai maltų pipirų. Viską suplakite ir kepkite keptuvėje. Visai nedidelių įgūdžių ir pajautimo prireikia kiaušinius maišant bei stumdant keptuvėje, kol jie sustandėja. Bet recepto įrašo pabaigoje pasidalinsiu video, kuriame galėsite matyti, kaip šis procesas yra tiksliau atliekamas. Po vieno ar kelių bandymų, tai Jums taps itin paprasta, o omletas visada pavyks puikiai. Yra pačių įvairiausių omletų rūšių: tiek prancūziškas, tiek japoniškas, tiek kaimiškas, tiek dar pačių įvairiausių. Dalis jų skiriasi savo technologijomis bei sudėtimi. Aš rekomenduoju jų imtis tada, kai susidrausite su pačiu paprasčiausiu receptu.
Omletą įdarykite tuo, ką tuo metu turite savo šaldytuve, auga kaime ar tiesiog radote turguje. Įprastai tai lapinės salotos ir pomidorai, kurie suteiks gaivos ir papildys mūsų pusryčius maistingomis medžiagomis. Aš kepdama omletą/kiaušinienę, taip pat stengiuosi visada naudoti kietąjį sūrį. Jis kaip prieskonis - suteiks kiek ir kiek bendram skoniui. Įprastai naudoju Džiūgo sūrį, bet būna kad pasirenku parmezaną arba turiu kokio nors neįprasto sūrio atsivežusi po atostogų, tada panaudoju ir jį. Tikrai nerekomenduoju naudoti fermentinio arba panašaus tipo sūrio – jis yra kiek per sunkus ir rezultatas nebūna toks subtilus kokio norisi.
Kiaušinius visada stenkitės rinktis tik naminius. Geriausia, jeigu vištos auga taip, kaip reikia, tai yra natūrali žolė, grūdai, saulė, laisvė bei grynas oras. Tokių kiaušinių galima rasti pas patikimus ūkininkus ir kai kuriuose prekybos centruose. Na arba aišku, pas močiutę.:)
Kai jau išmokstate gaminti omleto pagrindą - galima drąsiai improvizuoti su šaldytuvo bei daržo turiniu!
Reklama
O dabar paprasčiausias omleto receptas, kurį galima įdaryti žalėsiais bei daržovėmis, kuriuos turite.