"Kirvio košė" arba polenta su daržovėmis ir kalakutiena

2023-09-27 Autorius Gamina Vanagai

"Kirvio košė" arba polenta su daržovėmis ir kalakutiena
Šį kartą Jums toks tikrai patiekalas patiekalas, kai gamini iš to, ką randi šaldytuve, nes labai nesinori eiti į parduotuvę, o be to reikia užbaigti likučius - mes turėjom iš vakar dienos keptos kalakutienos.

Polenta - tai tokia švelni auksinių kukurūzų kruopų košė, itin populiari Italijoje. Gaminama be galo paprastai (kaip manų košė), tik virdama labai "spjaudosi", todėl puodą reikia pridengti paliekant siaurą tarpelį. Paskaninama alyvų aliejumi arba sviestu ir parmigiano, valgoma viena arba patiekiama kaip garnyras.

Košę verdame santykiu 1 litrui vandens - 120 gramų kruopų, tai būtų apie 165 ml (arba 150 gramų jei norisi labai tirštos).

Ingredientai

    • smulkios kukurūrų kruopos: 120 gramų
    • parmigiano sūris: 100 gramų
    • alyvų aliejus: 4 valgomųj ųšaukštų
    • raudonėlis 
    • druska
    ---

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių uždėkite virti košę: į verdantį pasūdytą vandenį siaura srovele supilkite kukurūzų kruopas ir išmaišykite, ji staigiai sutirštės ir pradės burbuliuoti, todėl uždenkite dangčiu palikdami siaurą tarpelį ir virkite 15 minučių vis pamaišant kas keletą minučių.
  2. 2. Nuėmus nuo kaitros dėkite raudonėlį, šliūkštelkite alyvų aliejaus ir tarkuoto parmigiano, gerai išmaišykite ir laikykite šiltai.
  3. Reklama
  4. 3. Kai užkaičiate košę, keptuvėje ant aliejaus ir sviesto pradėkite kepti daržoves: pradžioje apkepinkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, kiek vėliau papriką, šiaudeliais susmulkintą salierą ir morką, galiausiai sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytas džiovintas slyvas ir saulėje džiovintus pomidorus.
  5. 4. Kepta arba virtą kalakutieną suplėšykite gabaliukais ir dėkite į keptuvę, kad tik spėtų sušilti.
  6. 5. Galiausiai į lėkštę dėkite polentą, o ant viršaus kalakutieną su daržovėmis.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
(1)