Kisieliaus pyragas

2017-11-20 Autorius Gabrielės blogas

Kisieliaus pyragas

Ingredientai

    • jogurtas: 1 puodelio (1 puodelis - 236 ml)
    • miltai: 1 puodelio
    • kisieliaus milteliai: 250 gramų
    • kiaušiniai: 5 (dideli)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 žiupsnelio
    • cukrus: 0,5 puodelio
    • vanilė: trupučio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su vanile, cukrumi bei druska, įmaišykite jogurtą ir kisieliaus miltelius. Tada po truputį įplakite miltus bei kepimo miltelius.
  2. 2. Tuomet tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite į jo vidurį įsmeigdamos medinį pagaliuką (jeigu jis neapsivelia tešla – pyragas iškepęs). Skanaukite!
  3. 3. Pastebėjimas: Vietoje aliejaus galima naudoti graikišką jogurtą. Kadangi aš pasirinkau spanguolių skonio kisieliaus miltelius, o jogurtas taip pat buvo rūgštokas, tai ir pats pyragas išėjo ne itin saldus, su lengva rūgštele. Labai gardu valgyti su plakamąja grietinėle. Kitą dieną pabandžiau pertepti pyragą grietinėle bei bananų griežinėliais, skonis buvo nuostabus. Iš pradžių gali stebinti labai skysta pyrago tešla, bet nesibaiminkite: kadangi dedame tiek kiaušinių, pyragas tikrai iškeps bei sutvirtės. Naudojau 26 centimetrų skersmens tortinę.
Imbierinis sūrio pyragas su karamele
(1)
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)