obuoliai: 4 vidutinio dydžio (nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais)
kokoso drožlės: 1 stiklinės
Baltojo šokolado glaistui:
baltas šokoladas: 100 gramų
grietinėlė: 50 mililitrų
kokoso drožlės: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ištrinkite sviestą su cukrumi iki purumo. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išmaišydamos. Pilkite pieną bei kokosų ekstraktą, viską gerai išmaišykite. Įsijokite miltus, kepimo miltelius bei berkite kokoso drožles, viską gerai išmaišykite. Įmaišykite obuolius.
2. Tuomet tešlą supilkite į riebalais išteptą arba su kepimo popieriumi išklotą skardą bei kepkite iki 170–180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes (ar jau iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku).
3. Ištrauktą iš orkaitės pyragą palaikykite apie 10 minučių kepimo formoje. Išėmusios iš formos visiškai atvėsinkite ant grotelių.
4. Po to puode pakaitinkite grietinėlę (kol beveik užverda). Nuimkite nuo ugnies bei įmaišykite šokoladą. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Palikite truputį pravėsti. Patirštėjusį šokoladą užpilkite ant atvėsinto pyrago. Ant viršaus pabarstykite kokoso drožlėmis. Skanaukite!