Kokosinis varškės pyragas su traškia kokosų plutele

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Kokosinis varškės pyragas su traškia kokosų plutele

Ingredientai

    Pagrindui:
    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • varškė: 600 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kokoso drožlės: 5 valgomųjų šaukštų
    Kokosinei plutelei:
    • šaltas sviestas: 80 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • kokoso drožlės: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Sviestą su cukrumi bei druska išplakite maišytuvu. Tada suberkite persijotus miltus, užminkykite tešlą. Susukite ją į maistinę plėvelę bei dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  2. 2. Įdaras: Išplakite kiaušinius. Visus produktus sumaišykite.
  3. 3. Kokosinė plutelė: Sviestą supjaustykite arba tiesiog sutarkuokite bei kartu su kitais produktais trinkite rankomis, kol susiformuoja drėgni trupiniai.
  4. 4. Surinkimas: Tešlą rankomis paskirstykite ant formos (20−22 centimetro skersmens) dugno bei sienelių. Tuomet supilkite varškės masę, ant viršaus užbarstykite trupinius. Kepkite apie 30−40 minučių, viršų uždengusios folija, paskui dar 10 minučių be folijos (arba kol kokosų plutelė gražiai apskrunda). Pyragą visiškai atvėsinkite. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Pagrindą galite ištepti su mėgiama uogiene arba džemu. Tačiau ir be uogienės pyragas yra labai gardus, ypatingai kokosinis viršus.
Figų ir migdolų pyragas
(2)
Morkų pyragas su kremu
(1)