Kopūstas - tai visai neprašmatni daržovė, bet iš savęs labai turtinga vitaminais bei gliukozinolatais - kurie, kaip ne vieną kartą buvo mokslininkų įrodyta, - veikia priešvėžiškai bei priešuždegimiškai.
Garinamas arba verdamas kopūstas patampa vandeningu, o kepant labai karštai bei trumpai jis nepraranda savo traškumo, įgauna nuostabų intensyvesnį skonį. Toks receptas yra mano kasdieniškiausias ir pats skaniausias. Vienas šeimos narys, kuris apskritai privengia keptų/virtų/troškintų kopūstų, tik tokius ir valgo, ir dar ir kaip juos kerta!
Aš pati mėgstu šio patiekalo veganišką variantą, tad sau įsidedu lėkštelę troškintų kopūstų prieš į juos dėdama kumpio, šeima jo reikalauja. Čia jau jūs galėsite patys nuspręsti, kurį variantą pasirinkti. Jeigu pasirinksite gaminti be kumpio, tai tokį patiekalą galėsite valgyti net per Kūčias.
Pagaminimui reiks turėti didelę keptuvę su ją atitinkančiu dangčiu.
Zuzana
Atsakyti
Aldona