Kopūstų, pupelių, pomidorų ir agurkų salotos su rūkyta skumbre

2018-03-20 Autorius Oditėlės blogas

Kopūstų, pupelių, pomidorų ir agurkų salotos su rūkyta skumbre
Tokios salotos pateiktos padėkle ne tik gražiai atrodys, bet ir kiekvienas valgantis galės pasireguliuoti ingredientų kiekius pagal savo norus ir pageidavimus. Papuoš ir įvairių švenčių stalą. :)

Ingredientai

    • karštai rūkyta skumbrė: 320 gramų
    • pekino kopūstai: 250 gramų
    • konservuotos raudonosios pupelės: 240 gramų
    • sojos pupelės: 100 gramų
    • pomidorai: 2
    • agurkai: 2
    • mišinys salotoms: ~50 gramų
    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • baltojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • pjaustyti švieži krapai ir česnako laiškai: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasūdytame vandenyje išverdame sojos pupeles, kurias būtinai mirkome maždaug 3-4 valandas šaltame vandenyje. Jas galima, jei norite pakeisti įprastomis baltomis pupelėmis.
  2. 2. Tuomet ant didelio padėklo išdėliojame supjaustytą pekino kopūstą, pomidorus, agurkus, sudedame pupeles, nuo kaulų atskirtus skumbrės gabaliukus, suberiame sėklų/riešutų mišinį salotoms.
  3. 3. Po to dubenėlyje sumaišome padažui išvardintus visus produktus bei apšlakstome salotas. Skanaujame!
  4. kopūstų, pupelių, pomidorų ir agurkų salotos su karštai rūkyta skumbre
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų rasite: Skumbrės receptai.
Karališkos salotos su jūrų gėrybėmis
(3)
Klasikinės graikiškos salotos
(10)
Skanios cezario salotos su vištiena kitaip
(1)
Salotos su menkių kepenėlėmis ir artišokais
(1)