Kopūstų sriuba su pomidoru, bulvėmis ir morkomis

2023-05-04 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kopūstų sriuba su pomidoru, bulvėmis ir morkomis
Paskutiniu metu itin pamėgau baziliką kopūstų sriubose. Nuo šiol jis man tarsi privalomas prieskonis jas gaminant. Be jo atrodo, kad sriuba visai ne tokia, kokia turėtų būti skani sriuba. O šį kartą fantastiška kopūstų sriuba su pomidorais, bulvėmis ir morkomis. Tobulai pavyko. Dalinuosi itin geru receptu! 

Ingredientai

    • kopūstai: 0,5
    • bulvės: 4
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • pomidorai: 2
    • aliejus: šlakelio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • bazilikas: kelių lapelių
    • grietinė: pagal skonį (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves, morką ir svogūną nulupkite.
  2. 2. Tuomet bulves supjaustykite kubeliais, kopūstą ruoželiais, morką griežinėliais, o svogūną tiesiog pasmulkinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pomidorus nublanširuokite (užpilkite verdančiu vandeniu) ir staigiai perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odeles bei supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  5. 4. Po to bulves suberkite į puodą kartu su kopūstu, užpilkite vandeniu ir užkaiskite sriubą virti.
  6. 5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną bei morkas.
  7. 6. Daržovėms suminkštėjus, suberkite ir pomidorų gabaliukus. Pakepkite dar keletą minučių.
  8. 7. Keptuvės turinį suverskite į puodą. Pabaikite virti sriubą.
  9. 8. Pagardinkite pagal savo skonį druska, pipirais bei susmulkintu baziliku.
  10. 9. Jeigu norisi, prieš patiekdami, galite sriubą pagardinti grietine.
  11. 10. Patiekite ir skanaukite!

Aušra

Nerealiai skaniai gavosi. Ačiū už pasidalintą receptą. Mūsų šeimai patiko. :)
Atsakyti
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)
Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba
(2)
Tikri rusiški barščiai
(1)