Itin gaivus, lengvas ir spalvingas krevečių užkandis, kuriai puikiai tinka prie balto vyno ar šampano. Jį tikrai nėra sudėtinga paruošti, o skonis nepakartojamas.
Ingredientai
tepamas baltas sūris "Philadelphia" arba "Neufchâtel": 1 indelio (240 mililitrų)
pienas: 3 valgomųjų šaukštų
citrinos: 1
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
malti čili arba juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
smulkiai pjaustyti žali svogūnų laiškai arba poras: 1 valgomojo šaukšto
1. Pirmiausia nutarkuokite citrinos žievele ir išspaudžiame citrinos sultis.
2. Palikite dailesnius petražolių lapelius puošybai, o likusius petražolių lapelius supjaustykite. Turėtų gautis maždaug vienas valgomasis šaukštas pjaustytų petražolių.
3. Tada dubenėlyje suplakite sūrį, pieną bei citrinos sultis.
4. Pridėkite pipirų, druskos, citrinos žievelės tarkučių, žalius svogūnus ir petražoles. Gerai išmaišykite.
5. Tuomet įmaišykite krevetes į sūrio masę.
6. Paprikas pjaukite išilgai, per įdubimus, į tris dalis, išvalykite nuo vidinių pertvarų ir sėklų. Supjaustykite kiekvieną dalį dar į 3 gabaliukus. Iš vienos paprikos išvis turi gautis 9 "kiauteliai".
7. Po to arbatinio šaukštelio pagalba pasiruoštą įdarą dėkite į paprikos" kiautelius".
8. Papuoškite petražolių lapeliais, patiekite ir skanaukite! ;)
9. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.