1. Iš pradžių tešlai sutarkuokite šaltą sviestą bei sumaišykite su miltais ir žiupsneliu druskos. Įmuškite vieną kiaušinį, pilkite 1-2 šaukštus šalto vandens bei išminkykite rutulį. suvyniotą į plėvelę atšaldykite šaldytuve bent jau 60 minučių. Po to tešlą iškočiokite, išklokite figūrinę kepimo formą bei subadykite šakute. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
2. Tuomet vištieną supjaustykite kubeliais bei įtrinkite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais. Apkepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kartu įspauskite česnako skilteles. Iškepusią vištieną perdėkite į lėkštę. Paskui apkepinkite supjaustytus svogūnus ir porus, bebaigiant kepti suberkite žirnelius. Kiaušinius išplakite su grietinėle, dėkite druskos ir pipirų. Įmaišykite sutarkuotą sūrį.
Reklama
3. Tada išimkite apkeptą pyrago pagrindą, sudėkite vištieną, ant viršaus - svogūnų bei porų troškinį. Viską užpilkite kiaušinių plakiniu, pagardinkite raudonėliais bei dėkite toliau kepti į orkaitę, 190 laipsnių temperatūroje maždaug 30-40 minučių (kol sūris gražiai parus, bet viduriukas dar gali būti toks "kliuksintis"). Prieš pjaustydamos atvėsinkite iki kambario temperatūros. Mėgaukitės.:)
4. Pastebėjimas: Nuostabus kyšas arba lietuviškiau būtų - trapios tešlos pyragas, vienas iš mano paskutiniųjų favoritų. Tai nėra visiškai tradicinė Quiche loraine versija, bet Youtube pamačiau, kad prancūzai dažnai ir patys su vištiena daro. O dar visokių daržovių pridėjus fantastinis patiekalas gaunasi pietums, arba vakarienei.