Labai skanūs ir švelnūs bulgariškai marinuoti agurkai

2023-08-04 Autorius WorldRecipes.lt

Labai skanūs ir švelnūs bulgariškai marinuoti agurkai
Jau esu pasakojusi kaip marinuoti agurkus bulgariškai su morkomis ir svogūnais, taip pat kaip bulgariškai marinuoti cukinijas, bet dabar noriu parodyti dar paprastesnį variantą, kurį naudoju metai iš metų ir visada jis man pavyksta. Visai nedaug ingredientų, kurie laiko patikrinti ir tarpusavyje sukuria nuostabų skonį. Tikrai rekomenduoju nieko nelaukiant išmėginti! 

Nurodyti ingredientų kiekiai yra vienam litriniam stiklainiui.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • agurkai
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • garstyčių sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
    • kvapieji pipirai: 4
    • juodieji pipirai: 4
    • cukrus: 3 arbatinių šaukštelių su kaupu
    • druska: 2 nukratytų arbatinių šaukštelių
    • 9% actas: 50 mililitrų
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių agurkus nuplaukite, maždaug 1-2 valandas pamirkykite šaltame vandenyje.
  2. 2. Stiklainius švariai išplaukite, sumeskite krapus, pipirus, česnaką, garstyčias bei prikiškite agurkų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet tiesiai į stiklainius berkite druską, cukrų ir pilkite actą.
  5. 4. Stiklainius iki viršaus pripilkite verdančio vandens, pridenkite dangteliais bei dėkite į puodą su šiltu vandeniu kaitinti.
  6. 5. Tada kaitinkite nuo vandens puode užvirimo maždaug 10 minučių.
  7. 6. Ištraukite, dangtelius užsukite, apverskite bei padėkite šiltai, kol atvės. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.

Rūta

Tikrai labai geras receptas. Rekomenduoju išmėginti visiems!
Atsakyti

Danutė

O kiek acto reikia?

Angelija

Neaišku kokio dydžio stiklainis ar kokiam kiekiui vandens tos proporcijos
Atsakyti

One

Recepto pradžioje yra parašyta kokia stiklainio talpa, reikia pirma perskaityti receptą, o po to rašyti pretenzijas...

Vikte

Aiškiai parašyta 1 litro stiklainis.
Atsakyti

Greta

Ar nebūna labai rūgštūs, nes tokiam kiekiui atrodo acto daugoka :(
Atsakyti

Jurate

Jei nepasigaminsi nežinosi koks skonis, nebus ir ko gailėtis.
Atsakyti
Uspaskicho marinuoti agurkai žiemai su vyšnių, serbentų ir krienų lapais
(168)