Lašiša įdarytos cukinijos su sūriu ir grietinėle

2023-11-22 Autorius WorldRecipes.lt

Lašiša įdarytos cukinijos su sūriu ir grietinėle
Vieną dieną kepiau labai didelę lašišą su visa galva, net nesugebėjome visos suvalgyti, tad kitą dieną likučius sugalvojau panaudoti įdarytoms cukinijoms. Mums tikrai labai patiko ir gavosi fantastiškai geras patiekalas. Ryžius šį kartą viriau garnyrui atskirai, bet po to pagalvojau, kad juos laisvai galite įmaišyti ir į įdarą.

Ingredientai

    • cukinijų: 2
    • lašišos filė: 250 gramų
    • svogūnų: 1
    • morkų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • 12% riebumo grietinėlės: 100 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • krapų
    • tarkuoto Džiugo sūrio: 50 gramų
    • Basmati ryžių garnyrui (arba įdarui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukinijas išgremžkite šaukšteliu, minkštimą susmulkinkite kartu su morka ir svogūnais.
  2. 2. Tada smulkintas daržoves apkepinkite ant šlakelio aliejaus, pagardinkite druska bei pipirais.
  3. 3. Kai jau daržovės suminkštėja, dėkite lašišos minkštimą, užpilkite grietinėle, įdėkite krapų ir dar šiek tiek patroškinkite.
  4. 4. Cukinijas apvirkite maždaug 5 minutes pasūdytame vandenyje.
  5. 5. Tada prikimškite įdaro ir užbarstykite tarkuotu sūriu.
  6. 6. Galiausiai kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite! :)
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)