Lašiša su žalumynų padažu

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Lašiša su žalumynų padažu

Ingredientai

    • žuvies gabaliukai: 2-4
    • aliejus
    • žalios citrinos sultys: 1 citrinos
    • druska
    • šviežiai malti pirai
    • natūralus jogurtas: 200 mililitrų
    • skystas medus: 2 šaukšteliai
    • gražgarsčiai: saujelė
    • garstyčių pasta: 1/2 šaukštelio (neprivaloma)
    Garnyrui:
    • pomidorai
    • virti brokoliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies gabaliukus nuplauname, popieriniu rankšluosčiu nusausiname.
  2. 2. Tuomet iš žaliosios citrinos išspaudžiame sultis. Šaukštelį sulčių paliekame padažui, o likusiomis apliejame žuvies gabaliukus bei padedame valandai į šaldytuvą.
  3. 3. Tada gražgarstes nuplauname, nusausiname, sutriname elektrine trintuve, išmaišome su jogurtu, šaukšteliu citrinų sulčių, garstyčių pasta, medumi bei druska.
  4. 4. Galiausiai žuvį iškepame įkaitintame aliejuje, pabarstome pipirais, patiekiame su daržovėmis. Žuvį apliejame skaniu pasigamintu padažu. Skanaus!
Sūdytas žiobris
(10)
Orkaitėje kepta lydeka su žolelėmis
(3)
Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
(1)
Žuvies blynai
(2)