Lazanija su faršu, pievagrybiais, 3 rūšių sūriais ir bešamelio padažu

2023-09-15 Autorius WorldRecipes.lt

Lazanija su faršu, pievagrybiais, 3 rūšių sūriais ir bešamelio padažu
Man tai jau šimto metų senumo lazanijos receptas, bet geresnio tikriausiai nesu dar atradusi, tad darau tik pagal ši - su faršu, pievagrybiais, 3 rūšių sūriais (beje, tarp jų ir skanioji mocarela) ir baltuoju bešamelio padažu bei Bolognese padažu. Beje, pagal mano šiame recepte nurodytas normas gaunasi tikrai daug lazanijos, net per dvi formas kepu, kai reikia "minią užsukusių svečių pamaitinti"... Jeigu gaminsite tik savo šeimai, rekomenduoju daryti iš pusės normos. :)

<strong>Patarimas:</strong> Man asmeniškai pirktinės pomidorų tyrės būna per kiek rūgščios, tad aš savo tyrę darau šitaip: sutrinu blenderiu konservuotus pomidorus ir įdedu druskos pagal skonį.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • maltos jautienos: 800 gramų (arba veršienos)
    • svogūnų: 1
    • česnako: 4 skiltelių
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų tyrės: 1 litro
    • pievagrybių: 10
    • lazanijos lakštų: 250 gramų
    • mocarelos sūrio: 100 gramų
    • fermentinio sūrio: 300 gramų
    • sūrio lazdelių: 8
    • pieno: 1 litro
    • sviesto: 100 gramų
    • miltų: 100 gramų
    • alyvuogių aliejaus
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • čiobrelių, raudonėlių, petražolių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių gaminkite Bolognese padažą: apkepinkite aliejuje smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, pagardinkite čiobreliais ir raudonėliais.
  2. 2. Sudėkite mėsos faršą ir pjaustytus pievagrybius, viską kepkite, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pilkite pomidorų tyrę, pomidorų pastą, druską, pipirus ir dar šiek tiek patroškinkite.
  5. 4. Toliau gaminkite Bešamelio padažą: puodelyje užvirkite pieną, dėkite druską ir pipirus.
  6. 5. Kitame puode išlydykite sviestą ir sumaišykite su miltais.
  7. 6. Sviesto ir miltų mišinį dėkite į įkaitintą pieną ir maišykite, kol sutirštės.
  8. 7. Tuomet į kepimo formą dėkite sluoksniais: pieno padažas, lazanijos lakštai, mėsos padažas, lakštai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, lakštai, mėsos padažas, lakštai, pieno padažas, tarkuotas sūris.
  9. 8. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol apskrus.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau lazanijos receptų rasite: Lazanijos.
"Senelio" maltinukai
(9)
Makaronų apkepas su faršu
(27)