malti lazdynų riešutai: 0,75 stiklinės (~85 gramų)
šokolado gabalėliai: 0,5 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ištirpiname kartu sviestą bei šokoladą, išmaišome iki vientisos masės ir paliekame atvėsti.
2. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, o 23×23 centimetrų kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.
3. Tada dubenyje suplakame kartu kiaušinius bei cukrų (turi susidaryti šviesi tiršta masė). Supilame lydytą šokoladą bei vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišome. Įmaišome maltus lazdynų riešutus bei šokolado gabalėlius.
4. Po to tešlą supilame į kepimo formą bei kepame maždaug 40–45 minutes. Išėmusios iš orkaitės visiškai atvėsiname bei supjaustome gabalėliais. Skanaujame!