Lengvai pagaminamas užkandis - orkaitėje kepti riešutai su prieskoniais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Lengvai pagaminamas užkandis - orkaitėje kepti riešutai su prieskoniais
Tai gali būti nuostabus užkandis draugų vakarėliui arba tobula dovana įvairių švenčių proga, jeigu mėgstate dovanoti valgomas dovanas. Tikrai be galo gardūs ir lengvai pagaminami. Riešutų rūšis lengvai galite miksuoti, panaudodami savo mėgstamiausius.

Ingredientai

    • riešutai: 500 gramų (migdolai, lazdyno riešutai, anakardžiai, pistacijos arba kiti mėgiami riešutai)
    • kiaušinių baltymai: 1
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltos Kajeno paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje dubenyje išplakame kiaušinio baltymą (iki standumo plakti nereikia), tada suberiame visus prieskonius bei išmaišykite.
  2. 2. Tuomet suberiame riešutus, gerai išmaišome, kad visi riešutai būtų padengti prieskoniais.
  3. 3. Po to dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą bei tolygiai paskirstome.
  4. 4. Kepame iki 140 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.
  5. 5. Kai visiškai atvės, sudedame į sandarius indelius. Taip paruošti riešutai bus tinkami vartoti apie 2 savaites. Skanaus!
  6. orkaitėje skrudinti riešutai su prieskoniais
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė - 11 balų iš 10!
(1)
Arancini receptas - risotto ryžių rutuliukai su sūriu
(1)
Grybų užkandėlė
(2)