Lengvas tortukas su morenginiu sluoksniu

2018-03-23 Autorius WorldRecipes.lt

Lengvas tortukas su morenginiu sluoksniu

Ingredientai

    • kiaušinių baltymai: 2
    • cukrus: 100 gramų
    • migdolinės riešutų plokštelės- 
    • minkštas sviestas: ~65 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • cukrus: 60 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 75 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 3 valgomųjų šaukštų- 
    • maskarponė: 200 gramų
    • cukrus: 30 gramų
    • vanilinis cukrus: 10 gramų
    • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinėlė: 100 gramų
    • avietės (arba kitos uogos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros. Kiaušinio baltymus išplakame iki standumo. Suberiame cukrų bei dar maždaug kelias minutes paplakame. Atsidedame į šoną.
  2. 2. Tuomet minkštą sviestą išplakame su kiaušinio tryniais ir cukrumi iki purumo. Miltus susimaišome su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais bei suberiame į sviestinę masę. Supylusios pieną trumpai mikserio pagalba išsukame viską, kol miltų nesimatys.
  3. 3. Tada kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi, ant šio paskleidžiame pusę sviestinės tešlos masės ir uždengiame puse morenginės masės. Užbarstome riešutų plokštelėmis bei dedame kepti maždaug 25-30 minučių. Traukiame lauk, išimame iš formos bei padedame vėsti. Iškepame kitą tortą sluoksnį tokiu pat principu kaip ir pirmą. Leidžiame šiam taip pat gerai atvėsti.
  4. 4. Po to mascarponės masę išsukame su cukrumi ir citrinos sultimis. Grietinėlę išplakame iki standumo bei atsargiai išmaišome su mascarpone.
  5. 5. Į tortinės žiedą dedame vieną torto sluoksnį, paskleidžiame uogas, ant šių mascarponės masę bei viską uždengiame kitu torto sluoksniu. Padedame bent porai valandų į šaldytuvą bei tuomet mėgaujamės! Tobulas skonis. Skanaus!
Lengvas tortukas su morenginiu sluoksniu
Pyragas kiaušinienė
(4)
Jogurtinis tortas su vaisiais
(32)