Taigi, trumpai tariant, kepsime lašinius. Orkaitėje kepta šalta ir plonai supjaustyta traški šoninė yra pats geriausias delikatesas. Jei galvojate kitaip, reiškia niekada dar neragavote jos šitaip paruoštos...
1. Kiaulienos šoninės marinavimas: Kiaulienos šoninę marinuosime marinatu iš sutrintų česnakų, svogūnų, aliejaus ir prieskonių (išskyrus lauro lapų).
2. Šoninės odą įpjaukite tarsi tinkleliu, kad įpjovos siektų mėsą, gerai įtrinkite marinatu, lauro lapus pakaišiokite į įpjovas.
3. Marinuokite per visą naktį oda į viršų.
4. Kiaulienos šoninės kepimas: Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių.
5. Šoninę kepsime taip pat oda į viršų, kad kepant riebalai varvėtų žemyn per visus raumenų sluoksnius ir juos šitaip drėkintų, tada mėsa gausis minkšta bei sultinga.
6. Kepkite 130 laipsnių temperatūros orkaitėje 2 valandas.
7. Po to dar 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį, kad skūrelė skaniai apskrustų.
8. Iškepus palikite orkaitėje pailsėti.
9. Skanaukite tiek karštą, tiek atvėsusią, bet šalta - tobulas plonai pjaustytas užkandis su juoda duona... Rekomenduoju ir skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau šoninės receptų rasite: Šoninės receptai.