Lietiniai su kiaušiniu ir kumpiu

Ingredientai

    • grikių miltai: 200 gramų (naudoti Ekofrisa)
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 400 mililitrų
    • aliejus: 1 šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • krapai: nedidelio pundelio (arba kitokie žalumynai)
    Įdarui:
    • kiaušiniai: tiek kiek bus blynų
    • plonai pjaustytas kumpis (arba dešra)
    • svogūnų laiškai
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje visus tešlos produktus sudėkite į dubenį bei plaktuvo pagalba išplakite iki vientisos masės. Neturi likti gumuliukų, o tešla turi gautis skystoka. Kepkite blynus per visą keptuvę po maždaug 1 minutę iš abiejų pusių.
  2. 2. Tuomet kiaušinius iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus tik iš vienos pusės. Kiaušinio nereikėtų iškepti iki visiško iškepimo, turi būti dar truputį minkštas. Užberiame pagal skonį pipirų bei druskos.
  3. 3. Tada iškepusius blynus dėkite į lėkštę. Į blyno centrą sudėkite žalumynus, kumpiuko (arba dešrytės) griežinėlį bei uždėkite po vieną kiaušinį.
  4. 4. Po to šonus užlenkiame taip, kad gražiai matytųsi viduryje kiaušinis. Galiausiai skanaujame!
Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
(1)
Labai skanūs lietiniai
(19)
Blyneliai su mėsa
(26)